Τζόκοβιτς: «Ήθελα να εγκαταλείψω το τένις»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ένας παίκτης που εκφράζει τα συναισθήματα του, είτε όταν παίρνει μία νίκη, είτε όταν γεύεται μία ήττα, η οποία φέτος δεν έχει έρθει σε κανένα ματς που έχει δώσει στο Tour της ATP που βρίσκεται σε παύση λόγω της πανδημίας.

Ο Σέρβος τενίστας αποκάλυψε ότι ήθελε να εγκαταλείψει το άθλημα, διότι δεν ένιωθε την ίδια χαρά στο κορτ, ύστερα από το Roland Garros του 2010.

Ο έμπειρος τενίστας παραδέχεται ότι: «ήταν διανοητικά άδειος και μπερδεμένος», όταν αποφάσισε να μπει στα… βαθιά της αντισφαίρισης, ωστόσο, όταν «σήκωσε» το Australian Open του 2008, βρήκε κίνητρο να συνεχίσει, θέλοντας να διπλασιάσει τα τρόπαια. Τα κατάφερε, αλλά υπήρξαν στιγμές που πέρασε από το μυαλό του να πετάξει «λευκή πετσέτα» και να φύγει.

Το Γαλλικό Open του 2010 και η ήττα από τον Γιούργκεν Μέλτζερ του καταράκωσε την ψυχολογία, κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις που έκανε στο Sky Italia: «Η αλήθεια είναι πως ενάντια στον Γιούργκεν Μέλτζερ, ένιωσα άδειος, αφού ηττήθηκα στο Roland Garros. Ήταν μία δύσκολη συναισθηματικά στιγμή», σημείωσε για να συνεχίσει λέγοντας:

«Φώναξα πολύ μετά από αυτήν την ήττα, γιατί ήρθε μια στιγμή στην καριέρα μου που όλα συνέβησαν μαζί και ήταν δύσκολο, πραγματικά δεν είχα λόγο να συνεχίσω να παίζω, ήθελα να εγκαταλείψω το τένις. Μετά από εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι ελευθερώθηκα. Η συσσώρευση αυτής της πίεσης με έκανε να είμαι πολύ κουρασμένος για να παίξω, δεν ένιωθα τη χαρά, δεν αισθανόμουν ελεύθερος να παίξω με έναν τρόπο που θα ήταν επιθετικός».

Κυριάκος Αποστόλου

Σχετικά για εσάς