Πιθανή η ακύρωση του Αυστραλιανού Open το 2021

Το Australian Open του επόμενου έτους θα μπορούσε να ακυρωθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, και ακόμη και αν προχωρήσει το πρώτο Grand Slam της χρονιάς, δε θα μπορούν να παρευρεθούν φίλαθλοι από το εξωτερικό“, δήλωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Τένις, Craig Tiley.

Η σεζόν του τένις σταμάτησε στις αρχές Μαρτίου λόγω της εξάπλωσης του ιού. Το Australian Open πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά οι διοργανωτές του French Open έχουν μετακινήσει τη χρονολογία διεξαγωγής του Grand Slam τον Σεπτέμβριο από την κανονική έναρξη του Μαΐου, ενώ το Wimbledon ακυρώθηκε. Η τύχη του US Open στη Νέα Υόρκη πρόκειται να αποφασιστεί τον επόμενο μήνα.

Ο Craig Tiley έκρουσε καμπανάκι κινδύνου ότι το Australian Open του επόμενου έτους ενδέχεται να μην ξεφύγει από τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Το καλύτερο σενάριο με τις περισσότερες πιθανότητες σε αυτό το σημείο είναι να έχουμε το τουρνουά με παίκτες που μπορούμε να έχουμε με τεχνικές καραντίνας και μόνο Αυστραλούς  φιλάθλους. Το χειρότερο είναι να μη διεξαχθεί καθόλου η διοργάνωση“, είπε στο Australian Associated Press.

Η Αυστραλία είχε λιγότερες από 7.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κοροναϊού. Λιγότεροι από 1.000 άνθρωποι είναι ακόμα άρρωστοι, αν και 97 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό. Η χώρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο μια χαλάρωση των περιορισμών κοινωνικής απόστασης, με τα μέτρα στις περισσότερες επιχειρήσεις να καταργούνται σταδιακά έως τον Ιούλιο.

Το ATP Tour και το WTA Tour έχουν αναστείλει όλα τα τουρνουά τουλάχιστον έως τα μέσα Ιουλίου, αφού οι χώρες άρχισαν να κλειδώνουν τα σύνορα για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονωϊού.

Σχετικά για εσάς