Οσάκα: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι μία γιορτή»

Η Ναόμι Οσάκα με δύο τίτλους Grand Slam στη κατοχή της, προετοιμάζονταν για ένα καλοκαίρι με πολλούς αγώνες, ωστόσο η πανδημία του Coronavirus την «κράτησε» στο σπίτι, όπως ολόκληρη τη τενιστική κοινότητα.

Το «αστέρι» της Ιαπωνίας στο ταμπλό των γυναικών, χαλαρώνει και περιμένει τις εξελίξεις που αναμένονται να καθορίσουν τη συνέχεια (?) της χρονιάς, με πολλά τουρνουά να έχουν ακυρωθεί ως τώρα.

Η νεαρή τενίστρια (22 ετών) βρίσκεται στο σπίτι της, στο L.Α. των ΗΠΑ, αλλά έκανε δηλώσεις μέσω e-mail στο Reuters, λέγοντας τα εξής:

«Γνωρίζω πως οι πρωτοβουλίες που πάρθηκαν για την πανδημία είναι σημαντικές, η καραντίνα μας έδωσε χρόνο να μείνουμε σπίτι, κάτι που αποκλείεται να γίνονταν εάν ήμασταν σε κανονικούς ρυθμούς αγώνων. Ασχολούμαι με το τένις καθημερινά, οπότε ήταν μία ευκαιρία να χαλαρώσω, να μαγειρέψω και φυσικά να παραμείνω σε φόρμα, ενώ διατηρώ εξαιρετική επαφή με την οικογένεια και την αδερφή μου».

Ο προπονητής την κρατά σε ένα επίπεδο, με νέους τρόπους, μένοντας μακριά από τα γήπεδα που έχουν λείψει αρκετά σε όλους: «Δε μπόρεσα να παίξω τένις, ωστόσο, μιλώ καθημερινά με τον προπονητή και έτσι βρίσκω τρόπους για να διατηρήσω το σώμα μου σε φόρμα και έτοιμο για τη συνέχιση των αγώνων, είναι μία νέα πραγματικότητα, αλλά υπάρχει προσαρμογή».

Η ταλαντούχα τενίστρια σημείωσε πως περίμενε πως και πως τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι τελιά μεταφέρθηκαν το επόμενο έτος (2021) και θα γίνουν στο Τόκιο, στην πατρίδα της. Η ίδια θέλει να προετοιμαστεί στο γήπεδο για εμφανιστεί δυνατή:

«Οι περισσότεροι αθλητές έχουμε απογοητευτεί με τις εξελίξεις, αλλά όταν  συνειδητοποιείς ότι η αναβολή είναι προς όφελος ολόκληρου του κόσμου, ξέρεις ότι το παιχνίδι μπορεί να περιμένει, ως το 2021 που θα συναντηθούμε και θα είμαστε έτοιμοι», δήλωσε η Οσάκα για να συνεχίσει: «Στην πραγματικότητα όσοι αγαπάμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες δώσαμε μεγάλο βάρος στην προετοιμασία μας, αλλά δεν αλλάξαμε πολλά από την καθημερινότητα μας και από το πρόγραμμα μας, διότι το τένις είναι ένα διαφορετικό άθλημα».

Τέλος, η Οσάκα «στάθηκε» στον Covid-19 που έφεραν την αναβολή της «μεγάλης» γιορτής: «Γνωρίζω αρκετά άτομα που είναι και φίλοι, οι οποίοι προετοιμάστηκαν για τους αγώνες, αλλά πήραν αναβολή. Ήταν δύσκολη απόφαση για την Ιαπωνία, αλλά σαφέστατα σωστή, την υποστηρίζω πλήρως. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα αποτελέσουν μία τεράστια γιορτή, αφήνοντας πίσω τις δύσκολες στιγμές της πανδημίας, από τη μεριά μου παραμένει απόλυτα συγκεντρωμένη».

Κυριάκος Αποστόλου

Σχετικά για εσάς