Ο Djokovic δε λέει όχι στα 20 Grand Slam

O Novak Djokovic είναι το πρώτο φαβορί σε κάθε τουρνουά που αγωνίζεται τους τελευταίους μήνες και από το καλοκαίρι του 2018 έχει κατακτήσει 3 Grand Slam τίτλους. Αν και τα 20 του Roger Federer είναι ακόμα μακριά, πολλοί θέτουν το ερώτημα για το αν μπορεί να τα καταφέρει και ο ίδιος ο Σέρβος δεν αρνείται πως είναι ένας μεγάλος στόχος του.

“Αν συνεχίζω τα επόμενα χρόνια να διεκδικώ Slams σίγουρα είναι ένα λογικό συμπέρασμα το να κυνηγάω αυτό το ρεκόρ. Αλλά είμαι ευγνώμων με τα 15 που έχω κερδίσει. Ξέρω πως είναι μόνο δυο τενίστες μπροστά μου σε κερδισμένα Slams στην ιστορία του αθλήματος”, δήλωσε o Djokovic, που δεν αρνήθηκε ότι το ρεκόρ του Federer είναι ένας μεγάλος στόχος, αλλά δεν βιάζεται κιόλας για να μιλήσει γι’ αυτό: “Υπάρχει χρόνος, δεν θέλω να είμαι βιαστικός”.

To 2016, όταν έκανε το career Grand Slam στο Roland Garros, ο Djokovic κατάφερε να κάνει και κάτι που κανείς από τους άλλους δυο “Big 3” δεν μπόρεσε, κέρδισε 4 Grand Slam στη σειρά. Αυτό θα διεκδικήσει να κάνει και στο φετινό Roland Garros, την ίδια στιγμή που μπορεί να γίνει και ο μοναδικός παίκτης της ιστορίας που θα έχει τουλάχιστον 2 τίτλους σε κάθε Grand Slam.

“Δεν σκέφτομαι την ηλικία και δε σκέφτομαι τα όρια. Μέχρι τώρα, όλα πηγαίνουν καλά. Θέλω σίγουρα να συνεχίσω να καλυτερεύω και να βελτιώνομαι στο γήπεδο, αλλά είναι σημαντικό και να διατηρήσω έναν υγιή τρόπο ζωής, που θα μου επιτρέψει να έχω μεγάλη διάρκεια στην καριέρα μου. Το πιο σημαντικό νομίζω είναι η αγάπη για το άθλημα. Όλα ξεκινούν από την καρδιά και το μυαλό. Αν θέλω να συνεχίσω, θα το κάνω. Πιστεύω πως το σώμα μου θα με ακούσει.”

Σχετικά για εσάς