Ντομινίκ Τιμ: “Έδωσα τα πάντα”

Ψύχραιμος, αλλά και απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Ντομινίκ Τιμ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά την ήττα του από τον πρωταθλητή Νόβακ Τζόκοβιτς, στον τελικό του Αυστραλιανού Open.

Ο Αυστριακός έφτασε πολύ κοντά στη νίκη παρουσιάζοντας μια εκπληκτική αγωνιστική εικόνα, προηγήθηκε στα σετ του Σέρβου αντιπάλου του, όμως δεν κατάφερε να ανακόψει τη φόρα του… δεκαεπτάκις κατόχου Grand Slam, ο οποίος κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι.

Αναλυτικά τα όδα δήλωσε: “Δεν έχω να πω ότι θα έκανα κάτι διαφορετικό. Έδωσα τα πάντα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ίσως τα break back points που είχα στο τελευταίο σετ κόστισαν. Πιθανώς, αν έκανα εκεί το break, ίσως τώρα να μιλοπυσα ως νικητής“.

Σε ερώτηση να θα ήθελε να αγωνίζεται σε άλλη εποχή, καθώς και τις τρεις φορές που έφτασε σε τελικό Grand Slam, “έπεσε” πάνω στο “Big 3” του παγκοσμίου τένις, απάντησε:

Ειλικρινά όχι. Σε άλλη εποχή ήταν σίγουρα πιο εύκολο να κατακτήσεις έναν τίτλο με μεγάλη αξία. Αλλά χαίρομαι που μπορώ να συναγωνιστώ αυτούς τους τύπους στο ανώτατο επίπεδο. Είναι σίγουρο ότι έχω βελτιωθεί μέσα από αυτούς. Θα ήθελα να κερδίσω το πρώτο μου Slam όσο είναι ακόμα στο προσκήνιο. Θα έχει άλλη αξία“.

Σε ακόλουθη ερώτηση, διατυπώθηκε πως τα τελευταία δεκατρία Slams έχουν κερδηθεί από τρεις τενίστες και τι πιστεύει εκείνος ότι θα χρειαστεί για να”σπάσει” αυτή η αδιανόητη παράδοση. Ο Αυστριακός απάντησε:

Έχω την εντύπωση πως απομένουν ελάχιστες λεπτομέρειες πλέον. Λίγοι κερδισμένοι πόντοι, λίγη παραπάνω τύχη. Οι δύο τελευταίοι τελικοί σε Νέα Υόρκη και Μελβούρνη κρίθηκαν σε πολύ μικρά σημεία. Αυτό μένει να αλλάξει, και θα έχουμε έναν καινούριο νικητή Grand Slam. Μιλάμε για τους τρεις κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών, που έτυχε να αγωνίζονται όλοι στην ίδια χρονική περίοδο. Αυτό είναι ανήκουστο σε οποιοδήποτε άλλο σπορ”.

Σχετικά για εσάς