Μάρεϊ: Υπέρ της συγχώνευσης ATP-WTA (pics)

Ο λόγος του Άντι Μάρεϊ πάντοτε μετράει, πόσο μάλλον σε δύσκολες καταστάσεις όπως ετούτη που περνάει το άθλημα του τένις λόγω του Κορωνοϊού.

Ο έμπειρος τενίστας υποστήριξε τον Ρότζερ Φέντερερ που υποστηρίζει την ιδέα της συγχώνευσης των τουρνουά των ανδρών και των γυναικών, λέγοντας ότι πολλοί κορυφαίοι παίκτες πιστεύουν ότι θα είναι ένα θετικό βήμα για το άθλημα.

Αναλυτικά:

«Όταν υπάρχουν πολλοί από τους κορυφαίους παίκτες που αρχίζουν να συζητούν και να μιλούν γι ‘αυτό, είναι σίγουρα πολύ ελπιδοφόρο», δήλωσε ο Βρετανός, ο οποίος συχνά δείχνει την υποστήριξή του για την ισότητα των φύλων. Επίσης συνέχισε λέγοντας: «Όταν γίνονται αυτές οι συζητήσεις, είναι πολύ σημαντικό να μην βλέπουμε αυτήν τη συγχώνευση από τα μάτια μόνο ενός άνδρα. Ας φέρνουμε περισσότερες γυναίκες στις θέσεις λήψης αποφάσεων, ώστε να ακούγεται η φωνή όλων», πρόσθεσε ο κάτοχος δύο Grand Slam.

Ο Ρότζερ Φέντερερ έστειλε μήνυμα που άναψε τη φλόγα για το ζήτημα:

Να θυμίσουμε ότι το επαγγελματικό τένις έχει τεθεί σε αναστολή λόγω της πανδημίας, με τους παίκτες να έχουν στο μυαλό τις διάφορες προτάσεις, αφού είναι γεγονός πως οι διοργανώσεις της ΑΤΡ προσφέρουν περισσότερα χρηματικά έπαθλα από εκείνες της WTA.

Οι Ρότζερ Φέντερερ, Ράφαελ Ναδάλ και Άντι Μάρεϊ είναι υπέρ της συγχώνευσης, ενώ ο Νικ Κύργιος διατηρεί μία διαφορετική ιδέα, γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Δεν πρέπει να συγχωνευτούμε», ενώ αρχικά έβλεπε θετικά τούτη την εξέλιξη.

Κυριάκος Αποστόλου

Σχετικά για εσάς